ignition problem

This is the place to get help with technical matters concerning your M151 jeep

Moderators: rickf, Mr. Recovery, raymond, moose53

ignition problem

Sponsor

Sponsor
 

ignition problem

Postby ian-b » July 12th, 2018, 3:12 pm

Hi all more problems, as per previous problem I cleaned out the carb put it back on and it ran perfectly for a day now another problem.
The mutt A2 is only firing on three cylinders number 2 lead has no spark, I have swopped leads and plugs also coil and it still does exactly the same,
which is.. if I connect a plug to the HT lead it has a really bright spark for around a second then nothing, all the others have a really cracking bright spark connected to plugs or when earthed, I can swap any combination of leads plugs and coils but number 2 no spark, it seems the second you put load on the HT lead it fails,when I rebuilt the mutt last year I put new distributor cap and swiss type electronic ignition in , with no road miles only tick over is it possible these have failed?.
many thanks
Ian
ian-b
Private First Class
Private First Class
 
2 years of membership2 years of membership
 
Posts: 19
Joined: July 18th, 2015, 4:14 pm

Re: ignition problem

Postby rickf » July 12th, 2018, 5:13 pm

Sounds like a cracked distributor cap, look very closely for a carbon track near that terminal inside the cap.
1964 M151A1
1984 M1008
1967 M416
04/1952 M100
12/1952 M100- Departed
AN/TSQ-114A Trailblazer- Gone
rickf
General
General
 
10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership
 
Posts: 14971
Joined: November 26th, 2007, 12:28 pm
Location: Pemberton, NJ.

Re: ignition problem

Postby ian-b » July 13th, 2018, 6:44 am

Rick
absolutely correct Sir, swopped for the old take-off distributor cap and works perfectly.
many thanks
ian
ian-b
Private First Class
Private First Class
 
2 years of membership2 years of membership
 
Posts: 19
Joined: July 18th, 2015, 4:14 pm


Return to Technical Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], rstel01 and 4 guests

Customization by G838.org
cron